Βιομηχανική Κάνναβη

Published on Μάρτιος 13th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

Πως σώζει η κάνναβη τον πλανήτη. Νέα από την Κίνα

Meanwhille in China…

Και όσο ο κόσμος πολεμάει το «κακό» φυτό και βασίζεται στο πετρέλαιο για να αναπτυχθεί και να προοδεύσει, στην «ταπεινή» Κίνα ανακαλύπτουν νέες λύσεις και εφαρμογές για την Βιομηχανική Κάνναβη.

Ο λόγος γίνεται για μια νέα επεξεργασία της εντεριώνης του φυτού, η οποία κάνει το υλικό πιο απορροφητικό. Με μια βασική διαφορά όμως. Η επεξεργασία αυτή, για την οποία ακόμα δεν γνωρίζω να σας πω περισσότερα, δίνει στην εντεριώνη την δυνατότητα να είναι αδιάβροχη στο νερό αλλά την ίδια στιγμή να διατηρεί την ικανότητα να απορροφήσει έλαια.

Αυτό σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να μην σας λέει πολλά αλλά είναι μια εκπληκτική ιδιότητα που μπορεί να αποκτήσει μια πολύ σημαντική χρησιμότητα. Αυτή δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων. Η εντεριώνη της κάνναβης, είναι ικανή να απορροφήσει τον όγκο της σε έλαιο ταχύτατα και αποτελεσματικά.

Οι ιδιότητες όπως αναφέρονται από τον κατασκευαστή είναι οι εξής:

  1. Ανθυγρό
  2. Ταχεία απορροφητικότητα πετρελαιοειδών (μετά από την ειδική κατεργασία)
  3. Ελαφρύ, επιπλέει στο νερό
  4. «Παγιδεύει» τα έλαια αποτελεσματικά και τα απομακρύνει από το νερό
  5. Δυνατότητα αφαίρεσης και καθαρισμού των ελαίων
  6. Χρήση ως κάυσιμο πέλλετ μετά την αφαίρεση των ελαίων από την εντεριώνη.

 

HI.Guys.Here shows how exactly how hemp core after modification only absorb oil but not water -1,Fast absorbing ,Easy after-treatment .2,Light floating on the water ,3,Can seal the oil stably -which an excellent solution for the worst diaster like The Gulf oil spill

Posted by Xue Rong Long on Sunday, March 12, 2017

 

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό και θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Σε περιπτώσεις διαροοών πετρελαίου και ανάγκης περιορισμού των περιβαλλοντικών καταστροφών από αργό πετρέλαιο, δείχνει ως την ιδανική λύση.

Η πηγή και εμπνευστής της ιδέας είναι ο Xue Rong Long  από την επαρχία Zhangpu η οποία βρίσκεται απέναντι από την Taiwan. Αρκετά μακριά από τον δυτικό παραλογισμό.

Επίσης είναι καλλιεργητής Βιομ. Κάνναβης και ιδιοκτήτης του εργοστασίου κατεργασίας με την επωνυμία, ZHONGLONG HEMP&KENAF CORE FACTORY (Zhangpu). Στο εργοστάσιο του παρασκευάζει μεγάλη γκάμα προϊόντων για τα οποία θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο

Μερικές φορές ακούγεται υπερβολικό να λέμε πως το «Ιερό φυτό» θα σώσει το πλανήτη, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο τραβηγμένο στην πράξη.


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑