Κάνναβη

Published on Αύγουστος 12th, 2017 | by Άρις Τσάμας

2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Προς ασθενείς Φ. Κάνναβης και τους παραβάτες του Αρ. 187

Το παιχνίδι της δαιμονοποίησης

Τον τελευταίο καιρό, διάφορα άρθρα ανέβηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την βλαπτικότητα της κάνναβης. Από την στιγμή που άρχισαν να γίνονται βήματα προς την αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης, κάποιοι «λιβελογράφοι» έχουν οργιάσει κυριολεκτικά, δημοσιεύοντας άρθρα και κείμενα που τρομοκρατούν ασθενείς, οι οποίοι ψάχνουν ανακούφιση στην Φαρμακευτική κάνναβη.

Τα άρθρα αυτά, δεν επισυνάπτουν ποτέ καμία πηγή και καμία μελέτη, πάνω στην οποία να βασίζουν τον ισχυρισμό τους. Οι σύνδεσμοι που επισυνάπτονται δεν οδηγούν πουθενά ή σε άσχετα πεδία, κάτι το οποίο είναι συνήθης τακτική παραπλανητικών δημοσιευμάτων.

Οι ισχυρισμοί τους, πάντα βασίζονται σε πρόσωπα και ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας και δεν χωρούν αμφιβολία. Τα τεκμήρια του λόγου όμως, πουθενά.

Πολλές φορές, ακριβώς επειδή δεν ξέρουνε ούτε και οι ίδιοι τι γράφουν. Μέσα στα κείμενα τους πολλές φορές αυτοαναιρούνται, όπως το δημοσίευμα του «Φιλελέυθερού», που εδρεύει στην Κύπρο και το οποίο ήτανε η αφορμή γι αυτό το άρθρο αφού ήταν και το πιο πρόσφατο.

 

Και πήρε και @@ από τις διαφημήσεις. Ευχαριστώ Ad blocker

 

Από την μια το άρθρο λέει:

«Όσοι έκαναν χρήση της ουσίας, κινδύνευαν περισσότερο να πεθάνουν από υπέρταση. Ο σχετικός κίνδυνος ήταν περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερος, σε σχέση με όσους δεν ήταν χρήστες ινδικής κάνναβης. Ο κίνδυνος αύξανε περισσότερο με κάθε πρόσθετο έτος χρήσης της ναρκωτικής ουσίας.»

ενώ σε άλλο σημείο:

«δεν διαπιστώθηκε συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση και σε αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλοαγγειακή πάθηση«.

 

 

Μιλάς με γρίφους γέροντα

 

 

Και μετά επανέρχεται:

«Οι ερευνητές σημειώνουν ότι καθώς διαμορφώνεται ένα κλίμα υπέρ της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, πρέπει να μελετηθεί πιο διεξοδικά η επίπτωση της ουσίας και των παραγώγων της (μαριχουάνα, χασίς κ.α.) στην καρδιαγγειακή και εγκεφαλοαγγειακή θνησιμότητα.»

 

 

Και πήρε και @@ από τις διαφημήσεις. Ευχαριστώ Ad blocker

Και πήρε και @@ από τις διαφημίσεις. Ευχαριστώ Ad blocker

 

Ας κριθούμε όλοι λοιπόν κάτω από τον νόμο

Η κοινότητα των χρηστών ουσιών και κάνναβης, είναι και το μεγάλο θύμα του αποκαλούμενου «πολέμου κατά των ναρκωτικών». Οι χρήστες είναι παράνομοι, οι χρήστες είναι παραβατικοί, οι χρήστες είναι αποβράσματα, όμως οι χρήστες μαζί με τις οικογένειες τους ζουν την κόλαση επί γης.

Επειδή όμως ο νόμος δεν αφορά μονάχα τον κώδικα περί ναρκωτικών, καλό είναι να υπενθυμίσουμε σε μερικούς που συνεχίζουν το ίδιο βιολί, πως υπάρχει και το άρθρο 187. Αυτό αφορά την διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατυπώνεται ως εξής:

ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Άρ. 187 Διασπορά ψευδών ειδήσεων

1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις,

τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

Δηλαδή? Τι θέλει να πει ο νομοθέτης?

Αν λοιπόν πάμε με το γράμμα του νόμου, η «πρόκληση φόβου σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων» είναι ολοφάνερη.

Υποθετικά μιλώντας: Η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων την στιγμή που γίνονται οι απαραίτητες νομοθετικές διεργασίες για το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργεί σύγχυση στους αρμόδιους που καθυστερούν. Οι διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις και οι μαζικές διεκδικήσεις κλιμακώνονται γιατί διαρρηγνύεται η εμπιστοσύνη με τα υπουργεία, και αυτές είναι και οι λεγόμενες «μη προγραμματισμένες πράξεις».

Η καθυστέρηση και μόνο της ρύθμισης, είναι ζημία που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία, αφήνοντας την χώρα μας επιχειρηματικά πίσω, σε σχέση με γειτονικές χώρες που μπαίνουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά, όπως το Ισραήλ.  Αν λάβουμε υπ όψιν μας τα υπέρογκα ποσά που γεμίζουν τα ταμεία των Πολιτειών στις ΗΠΑ που έχουνε προχωρήσει σε αποποινικοποίηση, ο παραπάνω ισχυρισμός, κάθε άλλο παρά αυθαίρετος είναι.

Ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν….

Εμείς μπορεί στα μάτια κάποιων, σαν χρήστες να είμαστε «πρεζάκια και χασικλήδες», αλλά κάτω από τον νόμο, εσείς είστε απατεώνες που δεν σέβεστε το αναγνωστικό κοινό σας. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της αμέλειας, αλλά κι εκεί είστε υπόλογοι. Όπως διώκεται ο κάθε χρήστης που ζει σε καθεστώς παρανομίας, μπορείτε να διωχθείτε κι εσείς.

Το τραγικό είναι πως οι δικές σας αντιλήψεις, φοβίες αλλά και κοινωνικές πιέσεις, ευθύνονται για το ότι οι χρήστες ζούμε σε καθεστώς παρανομίας φυλακιζόμαστε, πεθαίνουμε στο πεζοδρόμιο. Την μια είναι η φοβία για την κάνναβη, την άλλη τα προγράμματα υποκαταστάτων και οι χώροι ελεγχόμενης χρήσης.

Η ενημέρωση του κόσμου είναι εξουσία και δεν γνωρίζετε από σωστή χρήση. Όμως ο κόσμος ξυπνάει και μαθαίνει. Και σίγουρα δεν είναι χαζός.

Οι εποχές που ξέρατε πέρασαν.. Αρκετά

Το γνήσιο άρθρο, παραθέτω εδώ, για λόγους καθαρά τυπικούς και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξετε. Αργά η γρήγορα θα κατέβει όπως όλα του είδους του.


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.2 Responses to ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Προς ασθενείς Φ. Κάνναβης και τους παραβάτες του Αρ. 187

  1. Jacqueline says:

    http://www.greenstate.com/health/a11655150/study-can-cannabis-increase-high-blood-pressure-deaths

    διάβασε και για κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες της έρευνας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑