Θεραπευτική Κάνναβη

Published on Αύγουστος 21st, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

DU30 ή πως η κάνναβη κερδίζει τον πόλεμο στις Φιλλιπίνες

 

Πριν λίγο καιρό ξεκίνησα να γράφω για το ανθρωποκυνηγητό στις Φιλλιπίνες, με τις εκατόμβες νεκρών χρηστών και μικροδιακινητών.  Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε καλεί το λαό σε ανθρωποκυνηγητό κατά των χρηστών ουσιών αφήνοντας πίσω του πάνω από 7000 νεκρούς σε λιγότερο από 6 μήνες. Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στη χώρα μας είναι μια βόλτα στο πάρκο σκέφτηκα.

Δυστυχώς για εμένα δεν προχώρησα στην βαθύτερη ανάλυση των γεγονότων. Παρεμπιπτόντως, δεν το δημοσίευσα ποτέ, αφού με πρόλαβαν άλλα ειδησιογραφικά κανάλια. Έτσι κέρδισα χρόνο για να ασχοληθώ με άλλες προτεραιότητες νιώθοντας λιγότερο ανεύθυνος απέναντι σ αυτή μου την υποχρέωση.

Τελικά στάθηκα τυχερός, αφού η ιστορία αυτή είχε για μένα μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη.

Ο λόγος λοιπόν θα πάει στον Χόκι, ένα 23χρονο παλικάρι από τις Φιλλιπίνες ο οποίος μου έδινε χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση στην χώρα του. Κάποια στιγμή λοιπόν που μου έδειχνε με υπερηφάνεια τα δενδρύλια κάνναβης που καλλιεργεί, έφαγα την φλασιά πως κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτού του άθλιου και άχρηστου πολέμου κατά των χρηστών και έσπευσα να τον συμβουλέψω. Ο Χόκι είναι ένα παιδι πολύ ώριμο και προσγειωμένο για την ηλικία του. Μάλιστα ο όρος «παιδί» θα του φαινόταν κάπως άκομψος γι αυτόν αν με άκουγε.

Και μετά σκέφτηκα πως εκεί είναι πολύ διαφορετικές οι αναλογίες και οι άνθρωποι ζούνε πολύ πιο δύσκολη πραγματικότητα. Τουλάχιστον αρκετά δύσκολή για να μην παιδιαρίζουν σε τέτοιες ηλικίες όπως οι νέοι στον δυτικό κόσμο.

Με πρόλαβε στην ανησυχία, λέγοντας μου πως η κάνναβη, είναι γι αυτούς ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούνε να τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σαν τέτοιο λοιπόν το υποστηρίζουν και το καλλιεργούν ως κάτι το αυτονόητο και δεν υπάρχει δύναμη στο συναίσθημα του φόβου. Είναι θέμα προτεραιότητας γι αυτούς.

Ως εδώ πολύ καλά. RESPECT που λέμε.

Τα άτομα όμως το έχουνε πάει το θέμα σε άλλο επίπεδο. Θα μπορούσε κανείς να το πει «αυτό-καλλιεργητικό μπλακ χιούμορ».

Για να με συμπληρώσει στην αναφορά μου στον πρόεδρο Ντουτέρτε, μου έστειλε την παρακάτω φωτογραφία.

«Αυτή» μου είπε «είναι μια ποικιλία που την έχουνε βγάλει καλλιεργητές στις Φιλλιπίνες, λέγεται «Ντουτέρτε» (DU30) και είναι αυτόματο». Διαστάυρωση από δικές τους ποικιλίες». Πολλά έχω δει τόσα χρόνια που πλέον νιώθω γερασμένος και απαθής, αλλά μ’ αυτό με τίναξε από την καρέκλα ο ενθουσιασμός. Το πρώτο πράγμα που θέλησα ήτανε να το μοιραστώ με το μικρό κοινό μου.

Με χιούμορ και καυστικότητα, σατυρίζουν τον «δήμιο» τους, φωνάζοντας για αποποινικοποίηση.

Μάλιστα το τύπωσαν σε μπλουζάκι, στο οποίο το πρόσωπο που βλέπετε είναι καρικατούρα του προέδρου Ντουτέρτε.  Έχει και τον ήλιο από την σημαία των Φιλιππίνων. Το στρέην απ όσο γνωρίζω, ανήκει στα λεγόμενα stealth plants, υβρίδια που έχουνε μικρό μέγεθος και ανθίζουνε αυτόματα΅.  ώστε να κινδυνεύει ο καλλιεργητής το λιγότερο δυνατό.

Άρχισα λοιπόν να ρωτάω περισσότερα για να γράψω για το θέμα αλλά σε λίγο μου ήρθε ένα κατεβατό, στο οποίο μου μιλούσε για μια άλλη ποικιλία.

Καλό το χιούμορ αλλά κάπου εδώ κολλάει τα περί δύναμης που λέγαμε παραπάνω.

Ο Χόκι ζεί στο Μαράουι στο νησί Μιντανάο που είναι το νοτιότερο και μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων. Το Μαράουι είναι η πρωτέυουσα της  Λανάο ντελ σουρ, στην οποία έχει κυρηχτεί στρατιωτικός νόμος από τον προηγούμενο μήνα. Το παρακλάδι του ISIL με την ονομασία Maute group ή Islamic state of Lanao, σφυροκοπάει την πρωτεύουσα τους τελευταίους 2 μήνες.

«Και μέσα από τις φλόγες του πολέμου» μου είπε «μεγαλώνουμε αυτή την ποικιλία την οποία θέλω να την ονομάσω Marawi, για τον πόλεμο που μας βρήκε».

Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να ανεβάσουμε προς το παρόν φωτογραφία αλλά μου υποσχέθηκε πως μόλις πάρουνε την συγκομιδή τους θα μου στείλει και φωτογραφίες αλλά και πιο πολλές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και την απόδοση του φυτού.

Η κάνναβη θα επικρατήσει

Εδώ ακόμα κλαιγόμαστε για το καθεστώς παρανομίας που μας κρατάνε. Εκεί κάτω από την «δαμόκλειο σπάθη» του κυβερνήτη τους και μέσα από τις φλόγες του πολέμου κάνουν αυτοκαλλιέργεια, ή φυτεία όπως θα το αποκαλέσουν οι μπάτσοι αν τους συλλάβουν. Και μην ξεχνάμε. Αν πιάσουν έναν ασθενή είναι αυτοκαλλιέργεια, ενώ όταν πιάνουν έναν χρήστη είναι φυτεία.

Αυτές είναι οι μαλακίες που νιώθω να μου κάνουν το μυαλό πουρέ και να μου γαμάν τη λογική. Από την άλλη, λέω δεν γαμιέται.. Στρίβω ένα τσιγάρο και γράφω ένα ανέκδοτο στον Χόκι σε κουτσά αγγλικά ενώ σκέφτομαι αν θα «πιάσει» το αστείο. Αυτός ξεκαρδίζεται στα γέλια και με ευχαριστεί λέγοντας πως του έφτιαξα την μέρα.

Συνεννόηση σε 3 διαφορετικές διαλέκτους ανάμεσα σε 2 αγνώστους στο διαδίκτυο, (για κάτι που κυνηγιέται άδικα παγκοσμίως), πολύ καλύτερα απ ότι μπορώ να επικοινωνήσω με ομοϊδεάτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Για μια στιγμή, βλέπω τις γλώσσες και τα σύνορα να καταρρέουν μπροστά στην αγάπη και την επικοινωνία των λαών. «Η κάνναβη θα επικρατήσει σκέφτομαι.. ο αγώνας είναι ανοιχτός. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» και γελάω ανέμελος, κοιτώντας την τελευταία βροχή του καλοκαιριού.

 


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑