Uncategorized

Published on Αύγουστος 7th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

Meanwhile in the US.. Πρώην κατάδικοι για «χόρτο» αδειοδοτούνται για επιχειρήσεις Κάνναβης στο Oakland

Meanwhile in the US..

Ενώ στην Ελλάδα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης αναρωτιούνται ακόμα για την ύπαρξη μιας σωστής ρύθμισης της κάνναβης, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τους δείχνουν τον δρόμο.

Στη Ελλάδα, η προπαγάνδα για την βλαπτικότητα του χόρτου έχει φύγει από τα χέρια των διωκτών και έχει γίνει ντελικάτη ρητορική για κάποιους από τους «υποστηρικτές» του.

Οι απόψεις που έχουνε ακουστεί τόσο καιρό, από την σύνταξη της ομάδας εργασίας του Υπουργείου υγείας, μέχρι σήμερα είναι πολλές και κάποιες πραγματικά άθλιες.

Και κάποιες φορές, με τις ευλογίες του ίδιου του κινήματος μέσα από διοργανώσεις και ομιλίες, στις οποίες η αδυναμία και ο κομπλεξισμός στην προσέγγιση του ακροατή-θεατή αναλαμβάνει την θέση του καθαρού λόγου και της έκθεσης στο κοινό. Δεν θα ξεχάσω την άποψη που ακούστηκε σε ομιλία στην Θεσσαλονίκη από ενεργό μέλος του κινήματος μπροστά σε δεκάδες φοιτητές του Α.Π.Θ.

Εκεί λοιπόν ειπώθηκε, πως οι χρήστες κάνναβης, (λένε κάποιοι επιστήμονες(sic)) είναι κάποιο είδος ψυχασθενών που από ένστικτο κάνουνε χρήση κάνναβης γιατί τους βοηθάει. Ευτυχώς ήμουν εκεί και επειδή δεν μπορώ να κάθομαι και να ακούω τέτοιες μπούρδες, έκανα παρέμβαση στο πάνελ για να αναιρεθεί αυτή η δήλωση συμπληρώνοντας με προσωπικά παραδείγματα και μαρτυρίες.

Επειδή στην χώρα μας, η ενημέρωση περί κάνναβης, πεταλώνει τζιτζίκια στο διάστημα και λύνει γόρδιους δεσμούς με τα πόδια, αλλά πιότερο επειδή ασχολείται με το τι συμβαίνει στον κόσμο αντί στο γιατάκι της, θα κάνω κι εγώ ένα σάλτο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Και αυτό γιατί αυτή την είδηση δεν θα σας την μεταφέρει κανένας από αυτούς.

Oakland ανταπόκριση

«Κατάδικοι για αδικήματα σχετικά με κάνναβη έχουν μια νέα ευκαιρία στην πόλη του Όουκλαντ.Οι αρχές θέλουν μ αυτό τον τρόπο να γίνει μια αποκατάσταση από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών σε όσους έχουνε καταδικαστεί για κάνναβη στην περιοχή. Το νέο πρόγραμμα «‘ίσότιμης αδειοδότησης» μιλάει για 50% παραχώρηση των αδειών για εγκαταστάσεις φαρμακευτικής κάνναβης, να πάνε σε πολίτες του Όουκλαντ της Καλιφόρνια που φυλακίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια για συναφή αδικήματα«.

Δεν σταματάει όμως μόνο εκεί και περιλαμβάνει επιπλέον, » τις περιοχές τις οποίες η αστυνομία στόχευε περισσότερο για να κάνει επιδρομές«, περιοχές που συνήθως κατοικούταν από  Αφροαμερικάνους και Ισπανόφωνους, δημιουργώντας έτσι την ανάλογη υποβάθμιση/γκετοποίηση.

«Οι περιοχές «έγχρωμων»  επηρεάστηκαν  αρνητικά και έχουνε πληγεί δυσανάλογα από την υπέρμετρη αστυνόμευση για νόμους που αφορούν την κάνναβη» αναφέρει χαρακτηριστικά το νέο μέτρο

Η πόλη του Όουκλαντ πέρασε το νέο «Πρόγραμμα Ισότιμης Αδειοδότησης» τον προηγούμενο μήνα. Η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη στην Πολιτεία της Καλιφόρνια από το 1996, αλλά μετά το 2004 ένας νόμος δίνει την δυνατότητα στις πόλεις να εισαγάγουν δικές τους ρυθμίσεις.

Ο βοηθός του Κυβερνήτη της πόλης, Γκρεγκ Μάηνορ, δήλωσε » Πιστεύω πως αυτό είναι μια προσπάθεια για να σταματήσει η διαιώνιση της αδικίας που έχουμε δει και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πολιτειακό»

Πηγή: National Post

ΜΠΑΠ Τέλος! Εδώ είναι Ελλάδα ΡΕ ξυπνήστε..

Με το παρδόν παιδιά, αλλά η πολύ αναπόληση σε άλλα μήκη και πλάτη της υδρογείου, μέσω ειδήσεων, ευθύνεται για ψυχωσικά επεισόδια λένε οι επιστήμονες. Κυρίως αν αυτές οι ειδήσεις έχουν να κάνουν με την κάνναβη.

Εδώ έχουμε κάνει αποποινικοποίηση και όλα είναι καλά. Θεραπεύουμε πάσα νόσο και πάσα μαλακία με σκέτο CBD, πατεντάρουμε θεραπείες και κλείνουμε μοχθηρά το μάτι στο γειτονικό Ισραήλ, πως θα τους «φάμε στην στροφή» στο θέμα της φαρμακευτικής. Εντωμεταξύ οι διωκτικές αρχές έχουνε σταχυολογήσει και εντοπίσει όλους τους επικίνδυνους εγκληματίες με τις εξωφρενικές φυτείες των 2, 5, 15 και 35 δέντρων και όλοι κοιμούνται ήσυχοι γιατί πιθανόν να λαμβάνουν και πρεζούλα από τους 2 τόνους που επέπλεαν μεσοπέλαγα, και που μια θύελλα άδειασε πάνω στο κατάστρωμα του ΝΟΟΡ 1 και εν συνεχεία έπεσαν στο αμπάρι του.

Εδώ έχουμε ειδικούς χθεσινούς και φρέσκους στο ζήτημα και όχι σαν εμάς παλιωμένους, οι οποίοι ανέλαβαν να μας δείξουν τα χωράφια μας. Και ενώ όλοι μιλάνε για να σταματήσει ο παραλογισμός, στην Ελλάδα δεν μπορούμε οι πρώην κατάδικοι, ούτε με την κλωστική να ασχοληθούμε.

Εδώ είμαστε όλοι ακριβοδίκαιοι και οι περιπτεράδες μας δεν πουλάνε μεγάλα χαρτάκια σε νεανίες, αλλά τους αφήνουν να αδειάσουν τα ψυγεία με τις μπύρες, βοηθώντας τους να «ανδρωθούν». Και αμαλάχει σου βρίσκουν και νόμιμο χόρτο σε μεταλιζέ συσκευασίες.

Εδώ έχουμε επιστήμονες που δουλεύουνε για εμάς χωρίς εμάς και μας ετοιμάζουν φρέσκες συνταγές, συνθετικές και ελεγχόμενες για να μας γλυτώσουν από την σχιζοφρένεια.

Το γαμώτο

Το φετινό καλοκαίρι, ακριβώς μετά την υποτιθέμενη θαρραλέα κίνηση της αποδοχής του θεραπευτικού δυναμικού της κάνναβης από τα υπουργεία, βλέπουμε καθημερινά να τραβιέται κόσμος για μερικά δέντρα και να σχηματίζονται δικογραφίες για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ασθενείς που χρειάζονται το φάρμακο τους και για χρήστες που βγάζουν το «πιώμα» τους. Ακόμα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τους ασθενείς φαρμακευτικής κάνναβης βρέθηκαν στην δαγκάνα του νόμου.

Τα επικίνδυνα φυτά ξηλώθηκαν και οι ασθενείς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κανείς δεν εξετάζει το μετά και που θα βρεί ο ασθενής και ο χρηστης το φάρμακο του. Και το μετά δεν ενδιαφέρει κανέναν αρμόδιο. Αυτοί νιώθουν πως σε προστατεύουν. Αυτό που κάνουν όμως επί της ουσίας είναι να κρατάνε αυτό το μείζον ζήτημα stand by και από δίπλα απλά, θησαυρίζουν οι επιτήδειοι. Παράνομοι και ημίπαράνομοι.

Η αποποινικοποίηση για την οποία μιλάμε δεν είναι μόνο η απελευθέρωση της μαστούρας για κάποιους, όπως αρέσκονται να λένε διάφοροι.

Με την απελευθέρωση της κάνναβης, θα έχουμε πλέον επιστημονικά δεδομένα για το τι συμβαίνει αφού μαζί της θα απελευθερωθεί και η έρευνα που θα μας αποκαλύψει τις δράσεις της.

Η κατάσταση απαιτεί ακραία και θαρραλέα μέτρα. Ο καιρός γαρ εγγύς που λένε και σε λίγο καιρό θα δούμε το τι μέλλει γενέσθαι αν και προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι μέχρι να δω τις ρυθμίσεις του υπουργείου δικαιοσύνης. Όπως δημοσίευσα και παλιότερα τα σημάδια δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρα, αν και η ΚΥΑ αφήνει περιθώρια για δραστικές κινήσεις που μπορεί να ανατρέψουν το σκηνικό.

Υπομονή λοιπόν να περάσει κι αυτό το καλοκαίρι, να επιστρέψει ο εργαζόμενος από τις παραλίες και να βρει το κουράγιο να λειτουργήσει. Εμείς περιμένουμε με σταυρωμένα δάχτυλα στο παρά πόδα, να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα.


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑