Uncategorized

Published on Σεπτέμβριος 8th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

Το Ισραήλ δείχνει το δρόμο για ευκολότερη πρόσβαση στην Φ. Κάνναβη.

Αφού μαθαίνουμε καθημερινά για ανέφικτα μοντέλα σε σχέση με την χώρα μας, όπως και κάθε νέα τεχνολογία σχετική με την κάνναβη, που μας είναι πρακτικώς άχρηστη, είπαμε να ανοίξουμε πάλι τα κατάστιχα, και να καταθέσουμε την ταπεινή μας άποψη.

Οι πολιτικές και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινότητα των ασθενών Φ κάνναβης στις ΗΠΑ, είναι πολύ διαφορετικές από τις εντόπιες. Μιλάμε άλλωστε για 2 πολύ διαφορετικές κοινωνίες. Τα νέα γκάτζετ, οι επενδύσεις, αλλά και οι παρωχημένες κουβέντες για την κλωστική κάνναβη, στην οποία ακόμα βάζουν εμπόδια, απέχουν πολύ από τις έγνοιες των ανθρώπων, που είτε ψάχνουν τον τρόπο να πάρουνε το φάρμακο τους και βρίσκουν διέξοδο στην μαύρη αγορά, είτε βρίσκουν τον τρόπο με την αυτοκαλλιέργεια. Το βασικό θέμα αυτών των δύο ομάδων είναι πως και οι δυο έχουν να αντιμετωπίσουν έναν παράλογο νόμο. Από κει και πέρα όσοι απευθυνθούν στην μαύρη αγορά, έχουνε θέματα με την ποιότητα της κάνναβης όπως και με την τιμή της.

Η ενημέρωση λοιπόν για το πόσο μεγάλους μπάφους πίνουν στο Αμέρικα και με τι γκάτζετ θα μετράμε την THC από τον «Αλβανό» μας, λογικό είναι πως όσα βλέμματα και να τραβήξουν δεν μεταφέρουν κανένα ουσιαστικό μήνυμα. Υπάρχουνε όμως και ειδήσεις από τον κόσμο, όπως και αυτή που το Ισραήλ δείχνει τον δρόμο για ευκολότερη πρόσβαση στην Φ. Κάνναβη

Στο γειτονικό Ισραήλ γίνονται «θαύματα» κι εμείς «διυλίζουμε τον κώνωπα».

Θα μου πείτε εύλογα βέβαια «πλάκα μας κάνεις, τι σχέση έχουμε με το Ισραήλ»

Είναι γεγονός πως και με το Ισραήλ είμαστε πολύ διαφορετικές ως κοινωνίες και θα συμφωνήσω. Η διαφορά με τους Ισραηλινούς όμως, είναι πως ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στην χώρα μας για δραστηριότητα σε σχέση με την Φ. Κάνναβη. Και η δυνατότητα τους μέσω των κοινοτήτων τους να εξασφαλίζουν δικαιώματα γι αυτές, είναι παροιμιώδεις. Η Ελλάδα φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ατόμων της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας και ιδιαιτέρως στην Θεσσαλονίκη όπου μένω.

Η δραστηριότητα λοιπόν των Ισραηλινών σε σχέση με την Κάνναβη, μου φαίνεται πως είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε. Και όχι πάλι επειδή είναι γειτονικό κράτος και διευκολύνονται οι αλλαγές με την συνεργασία, αλλά γιατί είναι η μόνη χώρα που ακολούθησε τόσο απέριττη πολιτική πάνω στο θέμα της Φαρμακευτικής Κάνναβης.

Και όταν θα έρθει η ώρα να την εξασφαλίσει για τους ασθενείς του που διαμένουν στην Ελλάδα, αυτό θα γίνει με τον πιο άμεσο τρόπο.

Το Ισραήλ εξαλείφει κάθε εμπόδιο για τους ασθενείς Φ κάνναβης

100 νέοι ειδικευμένοι γιατροί θα συνταγογραφούν Φ. κάνναβη στο Ισραήλ από σήμερα. Οι υπηρεσίες υγείας έδωσαν έγκριση σε αυτό το μεγάλο αριθμό γιατρών να δίνουν άμεση πρόσβαση σε ασθενείς που καταφεύγουν στην Φ κάνναβη για την θεραπεία τους, αλλάζοντας τα δεδομένα. Μέχρι σήμερα οι ασθενείς έπρεπε να περάσουν χρονοβόρες διαδικασίες, μερικές φορές μέχρι και 1 χρόνο μέχρι να πάρουν το φάρμακο στα χέρια τους. Ακόμα και έτσι είχανε πρόσβαση όμως. Οι αρχές δεν στάθηκαν μόνο σ αυτό που θα το έλεγε κάποιος «ξεροκόμματο». Μετά από πολλές επιτυχημένες θεραπείες, θεωρήθηκε πως μόνο για καλό μπορεί να είναι. Έτσι λοιπόν διευκολύνεται πλέον χωρίς πολλά πολλά ο ασθενής, να κάνει την θεραπεία του με κάνναβη στο σπίτι του και όχι στα χαρτιά μόνο.

Δόθηκε τέλος στην γραφειοκρατεία, κατά την οποία ο κάθε ασθενής έπρεπε να περιμένει έγκριση στο αίτημα του για κάνναβη, από το υπουργείο υγείας. Τις εγκρίσεις αναλάμβανε ένας και μοναδικός γιατρός μέχρι σήμερα. Η παρουσία άλλων 100 ιατρών λοιπό στο προσκήνιο, καταλαβαίνετε, το πόσο θετικό αντίκτυπο θα έχει σε χιλιάδες ταλαιπωρημένους ασθενείς.

Αυτό είναι που λέμε «δεν είναι ότι δεν μπορείς, αλλά ότι δεν θέλεις»

Στην Ελλάδα λοιπόν ακόμα φοβούνται την κάνναβη (ανοίξτε το λινκ) για την δημόσια υγεία. Οι επιστήμονες προτείνουν συνθετικά κανναβινοειδή(ανοίξτε το λινκ) και δεν ξέρει ποιος κοροϊδεύει ποιόν.

Οι καθυστερήσεις πολλές για το θέμα και απ ότι ακούγεται, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας, δίνει γιάγμα επιβεβαιώσεις σε κλειστές ομάδες του FB για το ότι όλα βαίνουν καλώς στα θέματα της φαρμακευτικής. Απλά έχουνε πρόβλημα τα RFID και δεν μπορεί να τσιπάρει τις γλάστρες, οπότε το θέμα της αυτοκαλλιέργειας πάει περίπατο.

Απ ότι φαίνεται το θέμα θα καθυστερήσει, ίσως και να μας φάει τον Οκτώβρη, αλλά αφού μας λέει ο Νίκος πως θα γίνει θα γίνει. Θα ανοίξω το θέμα του κ. Νίκου Καρανίκα σε άλλο άρθρο για να μην το κάνω ανέκδοτο εδώ.

Το γεγονός είναι πως η Ελληνική κοινωνία περνάει μια από τις δυσκολότερες φάσεις της και σ αυτή τη χρονική συγκυρία, το κάνουν όσο πιο δύσκολο και κουραστικό γίνεται για όλους. Υπάρχει όμως και λογική και θέληση ακόμα σ αυτόν τον κόσμο και αυτό μας το δείχνει το γειτονικό Ισραήλ με τον καλύτερο τρόπο.

ΥΓ: Βρήκα πολύ αστείο και άξιο αναφοράς, το γεγονός πως η αυτόματη διόρθωση το όνομα του Ν. Καρανίκα το αντικαθιστά με το «Καραντίνας» και το Κασκαρίκας». Ελπίζω τελικά όλους εμάς που ζητάμε την κάνναβη να μην μας κάνουν καμιά κασκαρίκα και μας κλείσουν σε καμιά καραντίνα .


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑