Βιομηχανική Κάνναβη

Published on Οκτώβριος 9th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

SOS Σαρωνικός, ιστορίες υποκρισίας και κάνναβη

SOS Σαρωνικός

Θέλω πολύ να γράφω αστεία άρθρα και με εκνευρίζει διπλά όταν το θέμα που θα γράψω, δεν μου επιτρέπει να αστειεύομαι. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο να βλέπεις καταστροφές στον κόσμο, κυρίως όταν αφορά αθώα πλάσματα και την ίδια την φύση. Και δεν είναι και τόσο σοφό  να αστειεύεσαι μ αυτά. Η διακωμώδηση σοβαρών θεμάτων ενθαρρύνει αυτούς που είναι υπεύθυνοι και υπαίτιοι. Αυτή την στιγμή το γεγονός κοντεύει να περάσει στην λίστα με τις υποχρεώσεις και ο Αργοσαρωνικός αργοπεθαίνει μέρα με την μέρα. Το φίδι από την τρύπα βγάζουν πάλι οι απλοί πολίτες που εθελοντικά πέφτουν στα βρώμικα χρήματα για να τα βγάλουν από την θάλασσα σε μορφή αργού πετρελαίου. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να σκεπαστούν οι υποκρισίες, η ολιγωρία, η συγκάλυψη και συνενοχή όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας μας που πλέον απειλούν σημαντικά τον ζωτικό μας χώρο.

Από τις Σκουριές μέχρι τον κόλπο του Σαρωνικού η χώρα μετατρέπεται σε έναν απέραντο ΧΥΤΑ, με κάθε είδους σκουπίδια να απορρίπτονται και να χτίζονται, σε περιοχές απείρου φυσικού κάλους. Με μόνο σκοπό το κέρδος και με μεγαλύτερο σύμμαχο την ίδια την πολιτική ηγεσία, επιχειρήσεις και πρόσωπα, αλωνίζουν την Ελλάδα σπέρνοντας δυσωδία. Και δεν είναι μόνο από τα σκουπίδια τους.

Το Ναυάγιο

Δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο να γίνουν τα πράγματα όπως έγιναν. Εδώ άλλωστε είμαστε η χώρα όπου 2τονα πρέζας επιπλέουν ακυβέρνητα και θα μου φανεί περίεργο το δεξαμενόπλοιο? Πολύ φυσιολογικό θα έλεγα.

Οι φήμες μιλούσαν για φόρτωση 2750 μετρικών τόνων αργού πετρελαίου και πως η μόλυνση έχει απλωθεί πέρα από τα 2 χιλιόμετρα σε ακτίνα από το χώρο του ναυαγίου. Τουλάχιστον μέχρι εκεί ήταν, μερικές βδομάδες πριν.

Τι σημείο του ναυαγίου είναι ανατολικά της Σαλαμίνας  και περίπου στο ύψος της νησίδας Αταλάντης πάνω στην διαδρομή Σεληνία- Πειραιάς

 

Υπήρξαν αμέσως αποκαλύψεις οι οποίες καταδεικνύουν μια μεγάλη απάτη. Οι αποκαλύψεις μιλάνε για 100 ΜΤ αργού πετρελαίου πως τελικά διέρευσαν από το Αγία Ζώνη και πως το υπόλοιπο φορτίο έχει εξαφανιστεί. Τα ειδησιογραφικα κανάλια το έχουν εξαντλήσει. Δεν έχω να προσφέρω κάτι περισσότερο στο θέμα αυτό.

Οι τίτλοι μιλάνε για κατεστραμένες λαμαρίνες στα στεγανά, τρύπιες σωληνώσεις, τεράστιες ζημιές σε ένα πλοίο που είναι άξιο απορίας πως έπλεε ακόμα. Σκάνδαλα και σκοτεινές συναλλαγές στην αγγελικά πλασμένη χώρα που ζούμε.

Οικολογική καταστροφή και πως αντιμετωπίζεται στα λόγια

Αμέσως έσπευσαν οι αρμόδιοι να επισκεφτούν το σημείο για να δουν «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος της καταστροφής. Ενημερώθηκαν δε, μεταξύ τους και αξιολόγησαν την κατάσταση αλλά εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα. 

Βέβαια στην συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας Κουρουμπλής, δεν παρέλειψε να κάνει παρατηρήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και να διαψέυσει την ύπαρξη νεκρών πουλιών και ψαριών στο σημείο.

 

 

Για την απόδοση ευθυνών υπάρχει χρόνος και σχέδιο. Οι ευθύνες θα στεγανοποιηθούν στο κουφάρι του πλοίου για να πάψει ο αλληλοσπαραγμός.

Απ ότι φαίνεται όμως, η πετρελαιοκηλίδα δεν συμμορφώνεται και έχει απλωθεί ανεξέλεγκτα στις παραλίες της Αττικής. Οι Δημοτικές αρχές ως αρμόδιοι για τις δικές τους ακτές, κάνουν εκκλήσεις και καταγγελίες «εν τη ερήμω». Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιοι είναι πιο αρμόδιοι.

Η ΠΕΝΕΝ(Πανελλήνια Ένωση Ναυτών εμπορικού Ναυτικού) έχει κάνει μια σοβαρή αποκάλυψη, η οποία δείχνει ύποπτη  δραστηριότητα από την  πλοιοκτήτρια εταιρία και συγκάλυψη επιχειρηματία. Τα γεγονότα όπως καταγράφει το NewsBomb.gr μπορείτε να διαβάσετε εδώ

11000 δολλάρια το κόστος της λύσης

Πριν κάποιο καιρό είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Πως σώζει η κάνναβη τον πλανήτη. Νέα από την Κίνα» όπου φαίνεται σε ένα εντυπωσιακό βίντεο την ικανότητα που έχει η κάνναβη να απορροφά έλαια από το νερό. Αυτό συμβαίνει γιατί το υλικό είναι αρχικά ανθυγρό και μετά έχει την ιδιότητα να απορροφά εως και 5 φορές το βάρος του σε πετρέλαιο ακόμα και ακατέργαστο(αργό).

 

HI.Guys.Here shows how exactly how hemp core after modification only absorb oil but not water -1,Fast absorbing ,Easy after-treatment .2,Light floating on the water ,3,Can seal the oil stably -which an excellent solution for the worst diaster like The Gulf oil spill

Posted by Xue Rong Long on Sunday, March 12, 2017

 

Πήρα λοιπόν το θάρρος και έστειλα μήνυμα στον κατασκευαστή και προμηθευτή του υλικού αυτού για να δω από περιέργεια τι θα κόστιζε στο δημόσιο να προμηθευτεί το ανάλογο βάρος υλικού που απαιτείται, για την αντιμετώπιση της καταστροφής στον Σαρωνικό. Χωρίς βέβαια να υπολογιστεί η δαπάνη για την εφαρμογή του.  Πιστεύω πως όλοι θα συνέδραμαν και ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός ναυτιλίας Κουρουμπλής, καθαρίζει την πίσσα από τα βράχια με ατμό!

 

Το κόστος του υλικού, όπως με πληροφόρησε ο Xue Rong Long (κατασκευαστής και προμηθευτής), είναι 550 δολάρια ο τόνος. Η ποσότητα που χρειάζεται για να απορροφηθεί το σύνολο των 110 μτ που διέρρευσαν στον Σαρωνικό είναι 20 τόνοι. Στην συνέχεια μου είπε, πως είναι ένα κοντέηνερ όγκος και μπορεί να το στείλει σε 5 μέρες.

Με απλές πράξεις, χρειάζεται 11000 δολλάρια, ποσό γελοίο αν υπολογίσεις το περιβαλλοντικό κόστος. Επίσης είναι υλικό που σου δίνει την δυνατότητα ανάκτησης του πετρελαίου χωρίς να το αχρηστεύει. Τα υπολείματα του μετατρέπονται σε καύσιμο τύπου πέλλετ, μετά την αφαίρεση του πετρελαίου. Με λίγα λόγια θα μπορούσε ακόμα και το πέλλετ να μεταπωληθεί και να καλυφθούν καποια απο τα έξοδα αγοράς της πρώτης ύλης

Πριν λίγο καιρό η επιχείρηση του πήρε έγκριση από την DEA για την διακίνηση των προϊόντων του παγκοσμίως.

Είναι λίγο «μπακαλιστίκ» η προσέγγιση, το ξέρω. Δεν παύει όμως να είναι μια πιθανή λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Μέσω ποιών διαδικασιών και ποίων διαδρομών μπορεί να γίνει αυτό, πάλι δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν είμαι εδώ γι’ αυτή την δουλειά άλλωστε.

Δεν μας έμεινε κουράγιο από την υποκρισία σας κύριοι αρμόδιοι

Υπό άλλες συνθήκες θα είχα να πω πολλά για το πόσο η κάνναβη είναι λύση για πολύ μεγάλα προβλήματα. Το βλέπω όμως(και δεν είμαι ο μόνος), πως οι λύσεις πλέον είναι ανεπιθύμητες. Ακόμα και η πιο ιδιοφυής προσέγγιση θα βρει μπροστά της δυσκίνητους ανθρώπους και μηχανισμούς. Σαν να γίνεται εσκεμμένα πάντα. Η εμμονή σας είναι στο επικοινωνιακό σας παιχνίδι, πως να δείξετε το λάθος και την ανεπάρκεια του αντιπάλου σας. Την λέξη συνεργασία την έχετε διαγράψει από τα κομματικά σας λεξικά και δεν δείχνετε ούτε στα επιτελεία σας να συνεννοείστε.

Ο κόσμος ακόμα και όταν μιλάει κανείς δεν τον ακούει. Οι λύσεις υπάρχουν αλλά δεν θέλετε να τις δείτε.

Γι αυτό δεν μας έχει μείνει κουράγιο, ούτε σάλιο για να σας φτύσουμε. Τα όρια έχουν εξαντληθεί.

 

 

 

 

 

 


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑