Uncategorized

Published on Νοέμβριος 28th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

Αν δεν το δοκιμάσεις πως το κυνηγάς?

Άκουσον μεν πάταξον δε. Ένας μπάτσος «πίνει χόρτο»

Μερικά πράγματα είναι τόσο φανερά που δεν γίνονται συνήθως αντιληπτά. Η φοβία για την κάνναβη είναι κάτι δεδομένο. Με ποιο κριτήριο όμως, κρίνει κάποιος ένα πράγμα χωρίς να το γνωρίζει. Αν δεν το δοκιμάσεις πως το κυνηγάς?

Στο Blog των «Dagga couple» βρήκα το εξής βίντεο το οποίο νομίζω πως αξίζει να παρακολουθήσετε. Δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο είναι αληθές και όχι στημένο και ο μόνος λόγος που το λέω αυτό, είναι γιατί μοιάζει αδιανόητο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον εκπρόσωπο του νόμου που δεν «την πίνει» ήδη, να το «ακουμπήσει» τόσο εύκολα.

Αυτό που αξίζει να σημειώσω είναι ο διάλογος που ακολουθεί. Έκανα τον κόπο να το μεταφράσω για να διαβάσετε μόνοι σας (όσοι δεν γνωρίζουν Αγγλικά) τι λέει ένας αστυνομικός μετά την πρώτη του μαστούρα.

Patrolman Tokes His 1st Joint

Do you ever get sick of those folk who have condemned weed without even trying it?This patrolman attempts his first joint to "get into the mind of a criminal"

Gepostet von The Dagga Couple am Montag, 27. November 2017

 

Διάλογος

Στην αρχή ο παραγωγός του βίντεο προσεγγίζει τον αστυνομικό και του ρωτάει τι πιστεύει για το χόρτο. Η απάντηση του 2ου είναι πως μετατρέπει τους νέους σε εγκληματίες. «Προφανώς δεν το έχετε δοκιμάσει» απαντάει  και προτείνει στον αστυνομικό να δοκιμάσει χόρτο. Ο Αστυνομικός αμέσως του ζητάει να σοβαρευτεί και να κλείσει την κάμερα. Το παιχνίδι ξεκινάει αφού πειστεί πως η κάμερα είναι κλειστή και δεχτεί να δοκιμάσει, όπως λέει ο ίδιος, «για να καταλάβει το εγκληματικό μυαλό». Στην αρχή βήχει από τον παχύ καπνό και ύστερα από μερικές «τζούρες» δηλώνει πως δεν νιώθει κάτι διαφορετικό.

10 λεπτά αργότερα ρίχνει τις πρώτες ατάκες και παράλληλα δηλώνει «κλασμένος» από την μαστούρα.

  • «Είμαι μαστούρης εδώ και 10 λεπτά και δεν θέλω να κάψω κανένα σχολικό κτίριο».
  • «Ξέρετε πόσους μαθητές λυκείου έχω «τσακώσει» με αυτό το σκεπτικό?»
  • Whooh! (επιφώνημα ικανοποίησης)

Άξιο παρατήρησης είναι, το πως η κάνναβη τον βοηθάει να σκέφτεται και να εκφράζεται απλά. Και συνεχίζει

  • «Που θα μπορούσε κάποιος να βρει μια αιώρα τέτοια ώρα? (προς τον παραγωγό) Θες μια αιώρα?»
  • «Θα σου πάρω μια αιώρα και θα έχουμε 2 αιώρες»
  • Κοιτάζει το ντουμάνι εκστασιασμένος και αναφωνεί «το κέρατο μου…«

Και εδώ κάπου φαίνεται πως μιλάει πραγματικά ο «εαυτός» του ανθρώπου κάτω από την στολή και λέει:

  • «Έχω μια ακατανίκητη επιθυμία να πάω σ’ εκείνα τα τεράστια ενυδρεία… Ξέρεις έχουνε εκείνους τους θαλάσσιους λέοντες, κολυμπάνε γύρω γύρω.. μοιάζουν σαν να είναι «σκυλάκια του νερού«

Εδώ αρχίζει να εκδηλώνεται ψυχικά. Εξ ου λέγεται και η κάνναβη ψυχοδηλωτικό και κάπως έτσι εκφράζεται αυτή της η ιδιότητα(και όχι με υστερίες και παρανοϊκές σκέψεις). Και ρωτάει:

  • «Θα είμαι «λιγότερος» σαν άνθρωπος αν ζητήσω βοήθεια μέσω ψυχανάλυσης»
  • «Ψήφισα Τραμπ αλλά είμαι φοβισμένος κι εγώ, όπως όλος ο κόσμος».
  • » Ο «Νόμος» είναι τόσο αφηρημένη έννοια. Σ αυτό το παιχνίδι του «Νόμου»(προφανώς εννοεί του Νόμου ως έννοια. Γνήσια δικαιοσύνη) ποιος θα πάρει το ρόλο του δικαστή και των ενόρκων». Με το ίδιο σκεπτικό του ρητού «Ο αναμάρτητος υμών, πρώτος βαλέτω τον λίθον«

Και παίρνει την αυτονόητη πλην αποκαλυπτική απάντηση:

 » Μα φυσικά οι δικαστές και οι ένορκοι«

Και ο μαστουρωμένος αστυφύλακας διαπιστώνει και απαντά: « Πωωω ρε φίλε. Μ’ «έστειλες».. Ε λοιπόν αυτό (δείχνει το ντουμάνι) δεν είναι τίποτα. Αύριο θα περάσω την μέρα μου να βγάλω μερικούς από τα κρατητήρια».

Εδώ κάπου μάλλον κατάλαβε πως η δικαιοσύνη είναι κάτι που αφορά όλους μας και εξαρτάται από το πόσο κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε τον αδιάφορο στην αδικία και τον παραλογισμό.

«Αν έχεις ακόμα εκείνο το κερί μέσα σου, η κάνναβη θα το ανάψει» Άρης Τσαρουχάς


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑