Κάνναβη

Published on Νοέμβριος 27th, 2017 | by Άρις Τσάμας

0

Indoor Growers Beware! Κακές Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις

Ανεπιθύμητοι επισκέπτες στα φρέσκα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Φέτος το CBS  έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που ίσως να σώσει πολλούς αυτές τις γιορτές. Μπορεί να φαίνεται πως δεν αφορά τους indoor καλλιεργητές άμεσα, αλλά αυτοί θα σας πούνε το αντίθετο. Το βίντεο παρακάτω, μας ενημερώνει για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα φρέσκο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προσωπικά θα του έβαζα τον τίτλο «Indoor growers Beware»

Δεν μιλάμε βέβαια για καλικάντζαρους και ξωτικά, αλλά για έντομα και ακάρεα, που βρίσκονται επάνω στα κομμένα δέντρα για μέρες αφού τα αγοράσουμε. Τα είδη που αναφέρει είναι μέσα στα πιο ανεπιθύμητα για έναν indoor grower και είναι τα εξής: Αφίδες και άλλα αραχνοειδή (ακάρεα), «ψείρες» ή αφίδες, ψωκόπτερα, «βαμβακάδα», κοκκίδες και ψευδοκοκκίδες (scale insects). Μπορεί αυτά να είναι ακίνδυνα για το κάθε νοικοκυριό. Όμως κανείς δεν θέλει να φαντάζεται κανένα από τα παραπάνω να πλησιάζει το grow του.

 

As many as 25,000 bugs could live in your Christmas tree

As many as 25,000 bugs could be living inside just one Christmas tree. Here are 5 things you should do before bringing your freshly-cut evergreen inside.

Posted by CBS News on Monday, November 27, 2017

 

Κοντά στον νου λοιπόν, η γνώση και από δίπλα η πρόληψη. Εφόσον γνωρίζετε, μπορείτε να ακολουθήστε τα 5 απλά βήματα που σας προτείνει ή κάποια από αυτά, για να είστε σίγουροι πως δεν θα πάνε σε άλλα «δέντρα» του σπιτιού.

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι

  • Ελέγξτε τον κορμό για αυγά η αυξημένη παρουσία  εντόμων
  • Κρατήστε το δέντρο ένα 24ωρο τουλάχιστον στο μπαλκόνι ή κάπου έξω από το σπίτι πριν το στολίστε
  • Τινάξτε το δέντρο πάνω από ένα σεντόνι να πέσουν τυχόν έντομα, και απομακρύνετε το σεντόνι
  • Αν δεν βαριέστε περάστε και μια με την Ηλ. σκούπα.
  • Κι αν είστε και τόσο λαρτζ, ψεκάστε με λάδι NEEM
  • Μπορείτε να πάρετε και πλαστικό δέντρο για στόλισμα, αλλά μην παραμυθιάζεστε για το οικολογικό της υπόθεσης. Τα περισσότερα φρέσκα έλατα, προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες και δεν αποτελεί βλάβη για την φύση το κόψιμο τους.

Καλές Γιορτές λοιπόν.

 

 

 

 

 

 


About the Author

Ψυχοναύτης σε αποστολή. Τα βιογραφικά στοιχεία και στάτους γενικότερα αποκλείονται ως πληροφορία, διότι προκαλούν παρενέργειες. Δεν είμαι εδώ για να σε διασκεδάσω. Είσαι εδώ γιατί διασκεδάζω αυτό που κάνω. Γράφω, επειδή δεν μπορώ να σταματήσω το χέρι μου. Σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο αλλά κατασκευάζω χειροποίητα αντικείμενα. Διασκεδάζω την ζωή και την ομορφιά ακόμα κι εξ αποστάσεως.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑