Εξάρτηση & Απεξάρτηση

Published on Δεκέμβριος 7th, 2017 | by Δάφνη Χρονοπούλου

0

Εκδήλωση 8 Δεκ. ’17 : Χρήση Ουσιών Στην Ελλάδα ― Εθνική Πολιτική

Είναι και το Δίκτυο Ομ. Χρηστών καλεσμένο, είναι και οι εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και ομάδων που είναι ‘δικοί μας’. 

Άνθρωποι που γνωρίζουμε τον εθισμό μέσα-έξω, που σήμερα μπορεί να είμαστε δραστήριοι ακτιβιστές όμως έχουμε προσωπική εμπειρία των ολέθριων συνεπειών τής ως τώρα πολιτικής για τα ναρκωτικά. Έχουμε τα σημάδια στο σώμα μας, έχουμε πενθήσει τους θανάτους αγαπημενων μας, έχουμε εμπειρία του στίγματος όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και εντός της οικογένειας ή στους ιατρικούς κύκλους. ‘Εχουμε δει από κοντά ότι ο ‘Πόλεμος Κατά Των Ναρκωτικών’ ήταν ένας πόλεμος κατά του χρήστη, ένα εύκολο παιχνίδι στιγματισμού μαύρων προβάτων, των τάχα ενόχων σ’ ένα  παγκόσμιο χορό ανταλλαγής αφορολόγητων εκατομμυρίων.

Τις συνέπειες στην Κοινωνία τις γνωρίζουν όλοι πια. Με τον πόλεμο, τις ‘σκληρές αγάπες’ κι άλλες ιδεοληπτικές παραδοξολογίες, πρόοδο δεν είδαμε. Είδαμε μόνο αύξηση θανάτων και τον υποβιβασμό γεωγραφικών περιοχών αλλά και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Στο Δίκτυο ΟμοτίμωνΧρηστών δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση από το  Ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο, (με την υποστήριξη του S&D (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) να συμμετέχουμε  σ’ αυτή τη συζήτηση που ελπίζουμε να ανοίξει πλέον ένα δρόμο να λαμβάνεται υπ’ όψιν και η δική μας φωνή ώστε επιτέλους να γίνει κατανοητή η αρχή της Μείωσης Της Βλάβης και να χτυπηθεί το πρόβλημα με ανθρωπιστικό πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολουθούν πληροφορίες: https://drive.google.com/file/d/0B4ppHV6ZoQKvcEdHTzRDbVlQbFU/view

και

η Πρόσφατη έρευνα για το θεσμικόπλαίσιο (Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα) – δυστυχώς μόνο στα αγγλικά.Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών

@drug.peers.net : https://www.facebook.com/drug.peers.net/

Giannis Kissas Praksis
Diogenis Galinaki Sofia
Fotini Leobilla To Potami
Marios Atzemis ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ – POSITIVE VOICE
Sofia Anagnostopoulou

Χρήση Ουσιών Στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, με την υποστήριξη του S&D (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), οργανώνει εκδήλωση με θέμα την εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά.

Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα αντιπροσωπεύουν τόσο την κοινότητα των χρηστών, όσο και τους δημόσιους φορείς.

Ομιλητές: X. Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, Χ. Αναστασίου, Γ. Κίσσας, Μ. Ατζέμης, Φ. Λεομπίλλα, R.M. Coimbra Morais, J. Farrell, O. J. Lygren, Χ. Γεωργίου, Β. Γκιτάκος, Α. Κυρούσης, Ε. Καφετζόπουλος, Μ. Μαλλιώρη, Σ. Γαληνάκη.

https://www.facebook.com/events/234467933757865/

 

Tags: , , , , ,


About the Author

Δάφνη Χρονοπούλου Συγγραφέας, αρθρογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, blogger. Ακτιβίστρια για την Ανακύκλωση, την Αποποινικοποίηση και την εξάλειψη του στίγματος χρήσης ναρκωτικών, ενεργό μέλος του 'Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών Ψυχ/πων Ουσιών και Υποκαταστάτων'. Αθηναία που ζει στη Μύκονο.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑